دین، به جهت برخورداری از جامعیت و تأثیر شگرفی که بر امور خرد و کلان حیات بشرمی گذارد، شالوده و یگانه محور منظومه فرهنگ بوده و بهبیاندیگر دین، معیار، محتوابخش و جهت دهنده تمام فعالیتها و تصمیمات فرهنگی است. پیشرفت و توسعه فرهنگ دینی، زمانی به انجام میرسد که دربردارنده تعالی فرهنگی بوده و هدف از آن این است که در مسیر اجرای اموار الهی گام بردارد. ازآنجاکه نماز حلقه ارتباط خلق با خالق خویش است، سعی شده در این مجال از اصول متعدد فکری همچون اصل تأثیر بر زندگی معنوی و مادی، فرهنگسازی الهی واصل حاکمیت دینی، امربهمعروف، نهی از منکر که تاکنون کار نشده سخن به میان آید. آنچه بهعنوان یافته پژوهشی از این تحقیق استنباط میشود این است که، نماز آگاهانه و با شرایط که برنامه نظام تربیتی اسلام برای مسلمانان در نظر دارد، با انجام صحیح و روشمند، اصلاح فکری، فردی، اجتماعی و...، را در پی دارد تا زمینه پیشرفت، توسعه و تعالی فرهنگ دینی را فراهم آورند. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و با استناد به کتب و مقالات معتبر، تدوین؛ و اهتمام دارد رویکردی جدید و مباحث مهمی همچون اصول عملیاتی، اصول متعدد فکری، فرهنگسازی الهی و... بیان دارد.
احمدی بیغش, فاطمه. (1401). اصول پیشرفت و توسعه فرهنگ دینی در پرتو نماز از منظر قرآن و حدیث. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 3(1), 9-20.
MLA
فاطمه احمدی بیغش. "اصول پیشرفت و توسعه فرهنگ دینی در پرتو نماز از منظر قرآن و حدیث". فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 3, 1, 1401, 9-20.
HARVARD
احمدی بیغش, فاطمه. (1401). 'اصول پیشرفت و توسعه فرهنگ دینی در پرتو نماز از منظر قرآن و حدیث', فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 3(1), pp. 9-20.
VANCOUVER
احمدی بیغش, فاطمه. اصول پیشرفت و توسعه فرهنگ دینی در پرتو نماز از منظر قرآن و حدیث. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1401; 3(1): 9-20.