خانواده، اساس تشکیل اجتماع و یکی از عوامل مهم ایجاد تمدن است. از آنجا که رشد و پرورش افراد در خانواده پایه گذاری شده و سلامت و سعادت جامعه بشری در گرو تربیت صحیح و استواری است که در خانواده پدید میآید، لذا وجود مجموعه آموزههایی به عنوان حقوق متقابل به مثابه یک قانون جامع برای مدیریت و کنترل این نهاد، لازم و ضروری است. دین اسلام در این زمینه رهنمودهایی دارد که رعایت و اجرای آنها می تواند نابسامانیهای محتمل را از بین برده، و زمینههای رشد و سعادت این نهاد را فراهم آورد. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوا به عنوان یکی از روشهای تحقیق متن محور و میان رشته ای، تلاش شده مجموعه آیات قرآنی و آموزههای حدیثی موجود در این زمینه بررسی و دسته بندی شده و در نهایت حقوق متقابل والدین و فرزندان به عنوان ارکان اصلی خانواده، تبیین گردد. یافتههای تحقیق نشان میدهد دین مبین اسلام برای این نهاد، ارزش بسیاری قائل شده و برای تمامی مراحل، اعضا، مراتب و ادوار زمانی آن، حقوق و تکالیفی معیّن کرده است.
عترت دوست, محمد. (1403). تحلیل محتوای آموزههای حقوقی خانواده از منظر قرآن کریم و اهل بیت. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5(3), 85-120.
MLA
محمد عترت دوست. "تحلیل محتوای آموزههای حقوقی خانواده از منظر قرآن کریم و اهل بیت". فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5, 3, 1403, 85-120.
HARVARD
عترت دوست, محمد. (1403). 'تحلیل محتوای آموزههای حقوقی خانواده از منظر قرآن کریم و اهل بیت', فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5(3), pp. 85-120.
VANCOUVER
عترت دوست, محمد. تحلیل محتوای آموزههای حقوقی خانواده از منظر قرآن کریم و اهل بیت. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1403; 5(3): 85-120.