خانواده اولین واحد بنیادین هر جامعه به شمار میآید. این نهاد در جوامع مختلف بنا به ساختارهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دارای ارزش و اعتبار متفاوت است. در نظام حقوقی ما، قانون اساسی با تأکید بر اهمیت نهاد خانواده، در اصول متعدد سعی در تکریم این نهاد اجتماعی بوده و قانونگذار عادی را مکلف نموده است تا با وضع قوانین لازم ارکان آن را مستحکم سازد. در همین راستا نهادهای خدماتی متعددی موظف به حمایتهای از خانواده زندانیان میباشند.هدف پژوهش حاضر نگاهی بر ابعاد حمایت از خانواده زندانیان زن در نظام حقوقی ایران میباشد. این پژوهش با به کارگیری شیوه اسنادی و بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی به بررسی اقدامات صورت گرفته از سوی نهادهای حقوقی و اجتماعی حمایت از حقوق خانوادههای زندانیان زن در نظام حقوقی ایران میپردازد. یافتههای پژوهش حاضر نشان دهنده این است که قوه قضائیه در آیین نامه سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی با در نظر گرفتن خانواده زندانیان و حمایت از آنان تدابیر و اقدامات مناسبی را اتخاذ نموده است. لذا میتوان اذعان داشت که تحلیل و بررسی پیرامون عملکرد دستگاه قضا و نهادهای وابسته به آن و همچنین نهادهای که در جهت حمایت از خانواده زندانیان هستند و ارائه راهکارهای مناسب در جهت حمایتهای هر چه بیشتر از خانوادههای زندانیان زن چه بسا میتواند باعث آسیب پذیری کمتری به آنان باشد.
میلانی, علیرضا, یاری, سعیده. (1403). حمایت از خانوادههای زندانیان زن در سیاست جنایی قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5(3), 139-176.
MLA
علیرضا میلانی; سعیده یاری. "حمایت از خانوادههای زندانیان زن در سیاست جنایی قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران". فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5, 3, 1403, 139-176.
HARVARD
میلانی, علیرضا, یاری, سعیده. (1403). 'حمایت از خانوادههای زندانیان زن در سیاست جنایی قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران', فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 5(3), pp. 139-176.
VANCOUVER
میلانی, علیرضا, یاری, سعیده. حمایت از خانوادههای زندانیان زن در سیاست جنایی قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1403; 5(3): 139-176.