اسلام بهعنوان مکتبی جامع و مشتمل بر آموزههای فرازمانی و فرامکانی به موضوع سیاست خارجی بهعنوان یک اصل اساسی توجه دارد. تبیین الگوهای رفتاری اسلام بهطور عام و موضوع دیپلماسی سیاسی بهطور خاص در عالیترین شکل آن در آموزههای قرآن کریم و سیره پیامبر گرامی اسلام تجلی دارد. اهداف دیپلماسی سیاسی اسلام نظیر ابلاغ دین، تشکیل نظام توحیدی در جهان، اقامه عدالت، نفی سلطه و دفاع از مظلومان و ... مبتنی بر یک سلسله بنیانهای نظری برگرفته از آیات و سیره پیامبر اسلام شکل گرفت. بهمنظور دستیابی به این اهداف، دولت اسلامی پیامبر اکرمm استراتژیهای متعدد سیاسی، دیپلماسی، اقتصادی، تبلیغاتی و دفاعی را با لحاظ کردن منابع قدرت در سیاست خارجی و شرایط محیطی عصر ظهور اسلام مورد بهرهبرداری قرار دادند، که دقت در این زمینه به روش تحلیلی-توصیفی نشان میدهد دولت نبوی و شخص پیامبرm بهرغم مشکلات و چالشهای فراروی موجود در جزیره العرب و خارج از آن توانست با در نظر داشتن رابطه دو مقوله هدف و سازوکارهای دیپلماسی سیاست خارجی و بهکارگیری الگوهای رفتاری شایسته در این حوزه، اسلام را به فراسوی مرزهای عربستان گسترش داده و تمدن بزرگ اسلامی را پایهگذاری نمایند.
احمدی بیغش, خدیجه. (1399). اصول و اهداف دیپلماسی سیاسی پیامبر اسلام از منظر قرآن کریم. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1(1), 4-37.
MLA
خدیجه احمدی بیغش. "اصول و اهداف دیپلماسی سیاسی پیامبر اسلام از منظر قرآن کریم". فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1, 1, 1399, 4-37.
HARVARD
احمدی بیغش, خدیجه. (1399). 'اصول و اهداف دیپلماسی سیاسی پیامبر اسلام از منظر قرآن کریم', فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1(1), pp. 4-37.
VANCOUVER
احمدی بیغش, خدیجه. اصول و اهداف دیپلماسی سیاسی پیامبر اسلام از منظر قرآن کریم. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1399; 1(1): 4-37.