دانش آموخته سطح4تفسیر تطبیقی،مجتمع علوم اسلامی کوثر
چکیده
یکی از مسائلی که طی قرنها در فرهنگ عموم مردم و بین اقوام گوناگون، ریشه گرفته است، اعتقاد به وجود موجودی نامرئی به نام جن است. اما آنچه در عرف عموم جامعه، درباره این موجود نامرئی وجود دارد بهجا آنکه واقعیت باشد، به افسانه و خیال و انحراف نزدیکتر است. قرآن کریم و روایات با صحه گذاشتن بر وجود موجوداتی نامرئی به نام جن، عقاید و باورهای باطل درباره آن را مردود دانسته و با تبیین حقیقت وجود جن، راه ورود و شیوع هرگونه انحراف اعتقادی و عملی در بین مسلمانان را، درباره این موجود بسته است. اگرچه عناصر وجودی جن با انسان متفاوت است اما هدف از خلقت انسان و جن یکی بوده و شبیهترین موجودات به انسان معرفی شدهاند؛ لذا تبیین ویژگیهای حقیقی جن از منظر قرآن و حدیث جهت بازشناسی از معانی و باورهای غلط، افسانهای و تحریف شده، امری لازم و ضروری است. جنیان دارای جنسیت، توالد و تناسل، اختیار، ادراک، مسئولیت و تکلیف بوده و ازاینرو دارای گروههای مؤمنین و کفار و مذاهب و فرقههای مختلف هستند و به دلیل برخورداری از مجموع این نعمتها، دارای معاد و حشرونشر و حساب خواهند بود.
احمدی بیغش, خدیجه. (1399). تفاوت دیدگاه عرف جامعه با قرآن و حدیث در ویژگیهای جن. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1(4), 115-134.
MLA
خدیجه احمدی بیغش. "تفاوت دیدگاه عرف جامعه با قرآن و حدیث در ویژگیهای جن". فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1, 4, 1399, 115-134.
HARVARD
احمدی بیغش, خدیجه. (1399). 'تفاوت دیدگاه عرف جامعه با قرآن و حدیث در ویژگیهای جن', فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1(4), pp. 115-134.
VANCOUVER
احمدی بیغش, خدیجه. تفاوت دیدگاه عرف جامعه با قرآن و حدیث در ویژگیهای جن. فصلنامه پژوهشنامه نوین فقهی حقوقی زنان و خانواده, 1399; 1(4): 115-134.